2017. március 5., vasárnap

Fiatal Írók Társasága, Téli Bajnokság

Balról jobbra: Ágoston Sára, Tekla Miller, V. K. Bellone

A Fiatal Írók Társasága egy 2016. november 11-én alapított Facebook csoport, ami azonban már saját nyilvános bloggal is rendelkezik. Lelkes kezdőktől kiadott szerzőkig minden réteg képviselteti magát, egy baráti hangulatú, egymást szakmailag segítő közösségben. Bárki kérhet tanácsot, véleményt a művéhez, a legjobb írások pedig felkerülnek a blogra is. Rendszeresek az írásgyakorlatok: egy-egy kiírt témára alkotunk rövidebb lélegzetű műveket, melyet társaink, illetve többtagú, kinevezett zsűri is értékel. A színvonalat emeli, hogy legalább az egyik zsűriző mindig kiadott művel rendelkező író.

Az oldalt mégsem ezek határozzák meg leginkább, hanem a családias hangulat. Az alapítótagok, Tekla Miller és Ágoston Sára célja nem csupán egy újabb írásmegosztó hely létrehozása, hanem egy olyan tér biztosítása, ahol személyes barátságok szövődhetnek. Végtelen türelmük, kitartásuk és hitük teszi lehetővé, hogy a csoport a magas színvonalat megőrizve maradjon fenn; remélem, még hosszú évekig.

Az írásgyakorlatokon túl negyedévente Bajnokságot rendeznek, melynek fődíja egy választott könyv, amit a nyertes személyes találkozó során vehet át. A 2016-os Téli Bajnokság témája az elmúlás ábrázolása volt téli környezetben, "Most múlik pontosan..." jeligére.
A versenyen Újévi áldozat című novellám 1. helyezést ért el.


Szöllösi Kristóf dedikálja az Acélszenteket

Sárival és Teklával február 4.-én találkoztam, együtt mentünk az Aréna Plázában található Libribe, hogy megajándékozzanak egy könyvvel. Sajnos a négytagú zsűriből Hujder Adrienn nem tudott eljönni, azonban Szöllösi Kristóf szintén velünk tartott. Utóbbinak kölünösen örültem, hiszen az Aranymosás pályázaton nyertes akcióregénye, az Acélszentek szarkasztikus humorával már régóta felkeltette érdeklődésemet. Nem volt kérdés, hogy aznap a kötettel térek haza, és a találkozónak hála dedikáltathattam is szerzeményemet.

A beszélgetéssel töltött órák hamar elröppentek, ha a vonatmenetrend engedi, szívesen maradtam volna még tovább.
A FIT beszámolóját még több képpel itt találjátok.




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése